تفکر انتقادی باید در میان دانشجویان تقویت شود دانشجومحوری سرلوحه

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت بر لزوم تقویت تفکر انتقادی در میان دانشجویان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تعامل، گفتگو و تفکر انتقادی را در دانشجویان تقویت کنیم و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی یکی از بسترهای تقویت این ارکان است.


به گزارش ایسنا، مسعود حبیبی در آیین تکریم و معارفه معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت که صبح امروز سه شنبه ۱۷ مهرماه در سالن امام جواد(ع) با حضور دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تمام تلاش این است که کارها با محوریت دانشجویان انجام شود.


وی در این مراسم که با حضور معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: ما می خواهیم از توان و ظرفیت دانشجویان که دارای ابتکار و خلاقیت هستند و انگیزه و خرد جمعی دارند، استفاده کنیم چرا که ایمان داریم دانشجومحوری، رکن موفقیت است و باید در این مسیر دانشجویان راحمایت کرد و برای آنها اهمیت خاصی قائل شد. تلاش ما این است که به جای تصدی گری فرهنگی صرف، حمایت از دانشجویان و دانشجو محوری را مبنای فعالیتهای فرهنگی قرار دهیم و در این مسیر از حمایت اعضای هیات علمی و صاحبنظران نیز بهره مند خواهیم شد. ما در جهاد دانشگاهی طی سالهای پیش با راه اندازی صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران، سازمان دانشجویان، مرکز حمایت از محرومان، دبیرخانه انتظار موعود و دهها جشنواره و فعالیتهای فرهنگی، توانستیم با کمک و خلاقیت دانشجویان به اهداف مورد نظر دست یابیم.


معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت به دیدار اخیر نخبگان با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: معظم له در این دیدار تاکید داشتند که اندیشکده هایی راه‌اندازی شود تا جوانان و نخبگان ما بتوانند در این فضاها فعالیت و مشارکت کنند. به امید خدا تلاش داریم در حوزه فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، یک اندیشکده فرهنگی و اجتماعی ایجاد کنیم تا بتوانیم با تربیت نخبگان ، دانشجویان و فرهیختگان، در مسیر اهداف فرهنگی و اجتماعی تلاش کنیم.


حببیی، تقویت هویت دینی و ملی و ارزشهای اجتماعی و سبک زندگی ایرانی- اسلامی را یکی از برنامه ها و راهبردهای اصلی در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: ترویج فرهنگ گفت وگو و تقویت تفکر انتقادی در میان دانشجویان و برگزاری کرسی های آزاداندیشی از جمله برنامه ها واهداف ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی خواهد بود. بسیاری از مشکلاتی ما که امروز به آن مواجه هستیم از این است که به دانشجویان کمتر فرصت بروز، گفت وگو و فعالیت داده‌ایم؛ اهمیت دادن به دانشجویان و دانشجو محوری در فعالیت‌های فرهنگی موضوع جدی در جامعه دانشگاهی است و باید با تعامل و گفت وگو با دانشجویان بتوانیم به اهداف مدنظر برسیم. وقتی تعامل و گفت وگو شکل بگیرد، خشم کنترل می‌شود و شکل اعتراضات متفاوت خواهد شد و شاهد تشنج نخواهیم بود. گفت و گو با جوانان و دانشجویان از مسائلی است که بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه فرهنگ، هویت ما به شمار می رود و نظام تصمیم گیری ما را می سازد، اظهار کرد: فرهنگ یک امر زیربنایی و یک نظام از باورها، ارزشها و رسوم و رفتاری است که در میان مردم یک جامعه مشترک است. جامعه اسلامی، جامعه انسانی است که در آن فرهنگ زیربنا است چرا که هویت فرهنگی و هویت جمعی ما از فرهنگ نشات می گیرد و اساسا هویت جمعی یک ملت و هویت فردی آحاد مردم را شکل می دهد. این فرهنگ بدون شک هویت و راهنمای تصمیم گیری و رفتار ماست. فرهنگ بدون تردید عنصر و مولفه پیوند نسلهاست و خمیرمایه توسعه اجتماعی و اقتصادی است. دانشگاه‌ها نه تنها به عنوان مراکز علمی بلکه به عنوان مراکز رشد فرهنگی و اجتماعی نقش موثری در شخصیت دانشجویان و شکل گیری فرهنگ جامعه دارند.


معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی تمام تلاش خود را به کار می برد که اولویت فرهنگی دانشگاهها را بسته به نیاز و شرایط جامعه، به گونه ای طراحی کند که در کنار تلاشهای علمی، شخصیت فرهنگی، اجتماعی، فردی و سازمانی دانشجویان ما شکل پیدا کند. معاونت فرهنگی و دانشجویی مهمترین اولویت خود را فراهم کردن زمینه فرهیختگی قرار می دهد و تکیه بر اصل دانشجو محوری باید سرلوحه فعالیتهای ما در عرصه فرهنگی باشد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *